כריך סאב – כדורי בשר ברוטב פלפלים קלויים
משרד יחסי ציבור רונן הלל מוביל פעילות לרשתות מזון, חברות גרילים ומסעדות. הודעה לתקשורת משרד יח"צ רונן הלל
ג'יימי פרובאיינס, השף של חברת וובר מגיש מתכון לSubmarine Sandwich – כריך אמריקאי קלאסי!
כריך סאב (ידוע גם ככריך גיבורים) מורכב מלחמנייה ארוכה, בגט או ג'בטה פרוסים ומלאים בכל טוב…
לרוטב פלפלים קלויים
3 פלפלים אדומים יפים
3 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס שקדים פרוסים וקלויים
2 כפיות רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לכדורי בשר
כחצי קילו בשר טחון לקציצות (לבקש מהקצב לפי הטעם האישי, רצוי לא בשר רזה מדי)
1/2 כוס פירורי לחם
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה טרופה
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
4 לחמניות גדולות (אפשר גם מיני בגט, או חצאי בגט, ג'בטה וכו') פרוסות לאורך
הוראות הכנה:
מכינים את הגריל לצלייה בחום בינוני של 175 – 232 מעלות.
קולים את הפלפלים על האש (רצוי להשאיר את המכסה בגור ככל שניתן) הופכים מדי פעם, עד שהקליפה נשרפת קלות מכל הצדדים.
מניחים את הפלפלים בקערה ומכסים בניילון נצמד.
כעבור כ-10 דקות מוציאים את הפלפלים מהקערה, מקלפים אותם בזהירות ומנקים היטב מגרעינים.
מכניסים את הפלפלים לבלנד, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב וקוצצים קלות בבלנד עד לקבלת רוטב (הרוטב לא צריך להיות חלק מדי).
שמים את הרוטב בצד ומכינים את כדורי הבשר.
בקערה מערבבים היטב את כל המרכיבים.
לוקחים קערה נוספת ושמים בה מעט מים. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי בשר – 16 כדורים שווים בגודלם. לא כדאי ליצור כדורים דחוסים מדי.
משטחים מעט את הכדורים ומעבירים לצלייה.
צולים את כדורי הבשר על הגריל. לקבלת מידת עשייה של מדיום צולים את הבשר למשך כ-8 והופכים באמצע פעם אחת.
כמובן שמידת העשייה היא לפי הטעם האישי.
ממש לפני שמורידים את כדורי הבשר מהאש, קולים את הלחמניות במשך דקה.
הרכבת הכריך – בכל לחמנייה שמים 4 כדורי בשר ומכסים ברוטב פלפלים.