טאקו של עוף בבירה – יחסי ציבור מתכונים וגסטרונומיה
ג'יימי פרובאיינס, השף של חברת וובר מגיש מתכון לבקר מוקפץ בחמש דקות.
מרינדה
כוס בירה: מקסיקנית או בירה כהה
2 כפות שמן צמחי
1 כף שום קצוץ דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פלפל אדום חריף טחון (פלפל קאיין)
6 ירכי עוף נקיים ללא העור
גוואקמולה
2 אבוקדו
1 כפית מיץ ליים טרי
1/4 כפית מלח
6 טורטיות מקמח תירס
מערבבים היטב את חומרי המרינדה בקערה. בשקית שניתנת לאטימה שמים את ירכי העוף ויוצקים לתוך השקית את המרינדה.
מוציאים את האוויר מהשקית ואוטמים אותה. הופכים את השקית כך שהמרינדה תכסה את העוף היטב. מניחים את השקית בתבנית ומעבירים למנוחה במקרר למשך של 2 – 4 שעות.
קצת לפני הכנת הבשר על הגריל , מכינים את האבוקדו.
מנקים את האבוקדו ומועכים את האבוקדו. מערבבים עם המלח ומיץ הליים.
מכינים את הגריל לצלייה ישירה בחום בינוני 175 – 235 מעלות.
מעבירים את ירכי העוף לצלייה. צולים במשך של כ 8 עד 10 דקות, משתדלים לא להפוך יותר מדי . מספיק פעם, פעמיים.
כשהעוף מוכן מורידים מהאש, מניחים בצד ל 3 עד 5 דקות. פורסים את העוף לרצועות.
על הגריל מחממים את הטורטיות, חצי דקה בכל צד.
בכל טורטייה שמים רצועות עוף ומעל העוף מניחים כף גדושה של אבוקדו.
אפשר לגלגל ולאכול כראפ.