שיפודים פיקנטיים של בשר כבש עם חצילים – דוגמה לפעילות יחסי ציבור שנעשתה לחברת וובר
חברת Weber האמריקאית מובילה את סצנת הגריל והברביקיו מאז 1952. החברה מגישה מתכון לשיפודים בסגנון אוריינטלי – שיפודים פיקנטיים של בשר כבש עם חצילים , שילוב מנצח של טעמים! ארוחה טעימה וקלה להכנה.
חומרים ( 4 – 6 מנות):
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק (כולל את החלק הלבן)
1/3 כוס רוטב הויסין (להשיג במעדניות , מכולות מהמזרח הרחוק וברשתות השיווק)
2 כפות של רוטב סויה (רצוי סויה דל נתרן)
2 כפות שרי יבש
1 כף שמן צ'ילי
1 כף חומץ אורז
1 כף של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כף סוכר חום
1/2 – 1 כפית שום כתוש
חצי קילו בשר כבש מהרגל, ללא העצם, חתוך לקוביות
קוביות מחציל טרי – כמספר קוביות הבשר (לפחות 2 חצילים)
מלח
שמן
שיפודי במבוק
בתוך קערה עמוקה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, חוץ ממלח. מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים כך שהמרינדה תכסה היטב את הבשר.
מניחים במקרר למשך שעתיים לספיגת הטעמים בבשר.
מכינים גריל לצלייה ישירה, בטמפרטורה של 230 – 285 מעלות.
בינתיים פורסים את החצילים לקוביות, מכניסים לקערה עם 1/4 כפית מלח ומוסיפים מעט שמן כך שיכסה את החצילים מכל הצדדים.
מוסיפים לבשר 1/2 כפית מלח, מערבבים ומתחילים להכין את השיפודים.
מכינים את הרשת לצלייה – מברישים במעט שמן או באמצעות חצי בצל טבול בשמן.
צולים את השיפודים, רצוי עם מכסה סגור (לכל גריל של וובר מכסה).
הופכים את השיפודים 4 פעמים, כך שהבשר יהיה עשוי מכל הצדדים.
צולים לרמת המוכנות המועדפת.
כשהשיפודים מוכנים מורידים אותם מהאש, מטבלים במעט מלח ומגישים.
מומלץ להגיש על מצע אורז.