יחסי ציבור שפים – יחסי ציבור בית מלון זה רונן הלל
שי דייני, שף מלון רמדה נתניה מגיש טאז'ין כתר טלה עם תריסר צלעות מובחרות מטלה אוסטרלי צעיר, מושחם בתערובת תבליני מהביל על מצע של סלקים אפויים קונפי, לפת, שורש פטרוזיליה ובצלי שלוט.
- כתר טלה אוסטרלי צעיר, לבקש מהקצב, לגלף את השומן העליון ולהפריד בין הצלעות בעדינות – לא עד הסוף
- 4 סלקים מקולפים
- 2 לפת
- 3 שורש פטרוזיליה
- 10 בצלי שלוט
- 5 ענפים של תימין טרי
- 2 חוטי זעפרן (אם אין אז לא חובה)
- שמן זית
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
מצרכים לתערובת מהביל:
- כפית זרעי כמון
- כפית זרעי שומר
- 1/2 כפית קימל
- כפית גרעיני כוסברה
- כפית תערובת פלפלים "מדגסקר"
- כפית תימין יבש
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית מלח ים גס
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית שום גבישי
- כף שבבי בצל יבש
(טיפ השף: תערובת זו מתאימה לתיבול עופות, בשרים ודגים המיועדים לצלייה או עשייה על הגריל).
כלים לצורת הגשה:
- טאז'ין מרכזי (סיר בישול המאפיין את עדות מרוקו) עשוי חמר
- לקישוט תימין טרי
- חוט שמשון לקשירה
אופן ההכנה:
-קושרים את כתר הטלה בצורת עיגול, משמנים בשמן זית.
-במכתש עילי כותשים את כל תבליני תערובת המהביל ,בוזקים על כתר הטלה ומכניסים לתנור שחומם ב-180 מעלות למשך אפייה של 25 דק'.
-את הסלקים מקלפים, חותכים ל-6 חלקים, ממליחים ומפלפלים, בוזקים שמן זית, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות, למשך 45 דק'.
-את שורש הפטרוזיליה הלפת ובצלי השלוט מקלפים אף הם, מתבלים בשמן זית ומלח פלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות, למשך 20 דק'.
-לאחר מכן מחברים את כל הירקות לתבנית אחת, מניחים את כתר הטלה עליו ומכניסים לתנור למשך 10 דק' על מנת ליצור אמולסיה (חיבור בין חומרי הגלם והטעמים).
סידור המנה:
בטאז'ין מניחים את כל ירקות השורש האפויים, מעליו את כתר הטלה, מעטרים בענפי תימין טרי.
בתיאבון!