חברת Weber ישראל מגישה מתכונים אמריקאים קלאסיים עם טוויסט:
המבורגר קליפורניה עם גוואקמולה והמבורגר עוף טריאקי
נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, מבקר בישראל ובמיוחד לכבודו כחובב המבורגרים מושבע, מגישה וובר מתכוני המבורגר מנצחים.
חברת Weber האמריקאית המשווקת בישראל גרילים ובר-ביקיו מגישה מתכונים אמריקאים קלאסיים לכבודו של הנשיא האמריקאי ולקראת ביקורו הנשיאותי:
המבורגר קליפורניה עם גוואקמולה והמבורגר עוף טריאקי.
המבורגר קליפורניה עם גוואקמולה – מנה מהמטבח הקליפורני
2 כפות בצל מגורר
1 אבוקדו גדול
2 כפות מיונז
2 עגבניות (רצוי תמר) מגולענות, מקולפות וחתוכות לקוביות
כף כוסברה קצוצה
2 כפיות מיץ ליים
בשר טחון, כמות שתספיק ל-4 המבורגרים: 800 – 1,000 גרם.
מלח
פלפל שחור
4 לחמניות המבורגר
הוראות הכנה:
שוטפים את הבצל הקצוץ במסננת דקה מתחת למים קרים ומייבשים.
בקערה בינונית מועכים את האבוקדו ומערבבים עם המיונז באמצעות מזלג.
מוספים את הבצל, את העגבניות, עלי הכוסברה, מיץ ליים ואת השום ומערבבים היטב.
מטבלים בנדיבות במלח, מכסים טוב עם ניילון נצמד או רדיד אלומיניום ושמים בצד.
מכינים גריל לצלייה ישירה בחום גבוה של 230 – 290 מעלות.
מכינים את הרשת לצלייה – מברישים במעט שמן או באמצעות חצי בצל טבול בשמן.
קולים את הפלפלים החריפים על האש תוך כדי הפיכה מדי פעם, עד שהקליפה משחירה .
מורידים מהאש ושמים בקעה מכוסה בניילון נצמד לכ-10 דקות.
כשהפלפלים מתקררים מקלפים אותם ומסלקים את הגרעינים – כדאי לעשות זאת עם כפפות חד פעמיות כדי למנוע צריבה של הפלפלים. קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות ומתחילים להכין את ההמבורגרים.
בקערה גדולה מערבבים את הבשר, הפלפלים החריפים, מלח ופלפל ומערבבים עם כמו שצריך באמצעות הידיים.
מחלקים את הבשר ל-4 ויוצרים 4 המבורגרים בעובי של 2 ס"מ לפחות.
טיפ של weber – באמצעות כף או אגודל יוצרים במרכז הקציצה שקע כך שמרכז ההמבורגר יהיה מעט יותר דק. דבר זה מאפשר צלייה אחידה של ההמבורגר ומונע ממנו להתבקע על הגריל.
צולים את קציצות ההמבורגר בצלייה ישירה בחום גבוה, כאשר המכסה של הגריל סגור. מידת עשייה של מדיום לוקחת 8 – 10 דקות. בזמן הצלייה הופכים את ההמבורגרים פעם אחת.
כשההמבורגרים כמעט מוכנים, קולים את הלחמניות על הגריל.
מורידים מהאש את הבשר והלחמניות, מסדרים את ההמבורגרים על הלחמניות ומוסיפים בראש כל קציצה כמות יפה של גוואקמולה.
המבורגר עוף טריאקי
בשר עוף טחון, כמות שתספיק ל-4 קציצות
1/2 – 1 כוס פרורי לחם
1/4 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
ביצה גדולה
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפיות חרדל דיז'ון איכותי
1 כפית שמן שומשום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
4 לחמניות המבורגר
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (חוץ מהלחמניות…). מערבבים היטב, אבל לא יותר מדי.
מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת 4 המבורגרים יפים בעובי של כ-2 ס"מ.
במרכז כל קציצה יוצרים באמצעות כף או אגודל שקע, בקוטר של 2.5 ס"מ. פטנט זה מאפשר צלייה אחידה של ההמבורגר ומונע ממנו להתבקע על הגריל.
מכינים גריל לצלייה ישירה בחום בינוני של 175 – 235 מעלות.
צולים את הבשר עם מכסה סגור (בכל גריל של וובר מכסה שמונע בריחה של חום).
משך הצלייה המומלצת – 12 עד 14 דקות. לא כדאי להפוך יותר מפעם אחת.
ממש לקראת הסוף קולים את הלחמניות על הגריל.
מורידים את ההמבורגרים והלחמניות מהגריל.
אנחנו ממליצים להגיש עם בצל צלוי בגריל, חרדל, מיונז וקטשופ.
בתאבון!