חברת Weber ישראל מגישה – מבחר מתכונים להכנה על הגריל
ג'יימי פרובאיינס, השף של חברת וובר מגיש מתכון לבקר מוקפץ בחמש דקות.
רוטב
1/2 כוס ציר בקר
1/4 כוס רוטב צדפות אוריינטאלי (אופציה)
2 כפות רוטב סויה (רצוי דל נתרן)
1 כף סוכר
2 כפיות אבקת קורנפלור
מרינדה לבשר
1 כף שמן צמחי
1 כף שמן שומשום
1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי קילו בשר בקר מסוג סינטה, פרוס לרצועות
שאר המרכיבים
3 פלפלים גדולים ויפים: 1 אגדום, 1 כתום ו-1 ירוק, חתוכים לרצועות בעובי בינוני
1 בצל בינוני, חתוך לאורכו ופרוס לרצועות
3 כוסות אורז מבושל
1/4 כוס כוסברה (אופציה למי שאוהב)
הכנה:
מכינים גריל לצלייה ישירה על חום של 230 – 285 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים היטב את השמן, שמן סומסום, הג'ינג'ר והשום.
מוסיפים את רצועות הבשר ומערבבים היטב כך שהרטוב יכסה את הבשר מכל צדדיו.
בקערה נפרדת מכינים את הרוטב.
שמים על רשת הגריל משטח צלייה מסוג ווק לגריל, סוגרים את המכסה ומאפשרים לווק להתחמם כ-10 דקות. ל- weber מתקן ווק לגריל מיוחד.
שמים את הבשר, הבצל והפלפלים, ואת הרוטב ליד הגריל.
כשהווק ממש רותח, מעבירים את הבשר לצלייה תוך הקפדה על הפרדת הרצועות.
צולים את הבשר עד שהוא מתחיל להשחים במשך כדקה ובאמצע מערבבים פעם אחת.
מוסיפים את הפלפלים והבצל. צולים את התערבות ומערבבים מדי פעם.
יוצקים את הרוטב, מערבבים היטב כ-10 שניות, וסוגרים את מכסה הגריל. נותנים לכל להתבשל עד שהרוטב מתחיל לרתוח. ממשיכים לבשל עד שהוטב מצטמצם. מערבבים טוב כך שהרוטב מכסה את הבשר והירקות.
מוסיפים עלי כוסברה, מורידים מהאש ומגישים מעל אורז חם.
יחסי ציבור מזון וגסטרונומיה זה רונן הלל יחסי ציבור