אופיר אילוז, מנהל שירות לקוחות ברשת Camera מעניק טיפים לרכישה נכונה של מצלמה דיגיטאלית |
שלב ב' – בחירת סוג המצלמה המתאימה: עולם המצלמות הדיגיטאליות מתחלק ל 3 סוגים עיקריים:
מצלמות ביתיות – מדובר במצלמות קטנות מימדים וקלות מאוד לתפעול. אלה מצלמות Point & Shoot כלומר "כוון וצלם", שהתפעול שלהן לא מצריך ידע מיוחד בצילום או הגדרות מיוחדות. מומלץ לרכוש מצלמות מסוג זה לצרכים ביתיים רגילים, בעקבות תפעול ידידותי ומחיר לא יקר.
מצלמות חצי מקצועיות – או בהגדרתן המקצועי "Semi Reflex". מדובר במצלמות ביתיות מתקדמות יותר המאפשרות שליטה טובה יותר על הפונקציות וההגדרות של המצלמה וכוללות עדשת זום בעלת טווח איכותי. מומלץ לרכישה על ידי קהל הדורש תוצאות מתקדמות יותר מהמצלמה הדיגיטאלית ובלי השקעה כספית גבוהה.
מצלמות רפלקסיות – מדובר במצלמות מקצועיות המאפשרות שליטה ידנית לחלוטין בהגדרות המצלמה וכן הרכבת עדשות ואביזרים שונים כגון פלאש חיצוני וכו'. מחירן של מצלמות אלו גבוה יותר ממחיר המצלמות הביתיות אך כיום קיים מבחר גדול של מצלמות רפלקסיות גם למתחילים ובמחירים סבירים. מומלץ לרכישה על ידי קהל החובבים הרציניים ועד קהל הצלמים המקצועיים.
שלב ג' – בחירת יצרן ודגם: לאחר קביעת תקציב הרכישה ובחירת סוג המצלמה השלב הבא הוא בחירת דגם ויצרן המצלמה. מומלץ מאוד לרכוש מצלמה דיגיטאלית המיוצרת ע"י יצרן מכובד ומוכר, כשהפופולאריים ביותר הם קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פוג'יפילם, פנסוניק.
לכל יצרן יש מבחר דגמים לפי סוג מצלמה, טווח מחירים והתאמה לדרישות משתמש. בשלב זה מומלץ לקבל ייעוץ מנציג שירות או מכירות מקצועי ואובייקטיבי (שיציע מגוון סוגים ויצרנים של מצלמות ללא נטייה ליצרן מסוים) לאחר שהוגדר לו טווח המחירים וסוג המצלמה הרצוי, כדי לקבל הכוונה למספר דגמים מתאימים. בנוסף, מומלץ לברר לגבי סקירות והמלצות על הדגם והמצלמה ולאחר מכן להגיע להחלטה הנכונה ביותר.
יחסי ציבור אקססוריז -יחסי ציבור רשתות